Vi behöver er hjälp!

Uppdatering 2020-09-15: Efter förhandling med hyresvärden om tillfälligt reducerad hyra har klubbens överlevnad säkrats. Stort tack alla för er hjälp!

Kära elever,

Vi behöver er hjälp!

Som ingen av er har missat så har covid-19 slagit hårt ekonomiskt mot ideella föreningar och företag världen över. Vi stängde klubben i mars för bidra till att minska smittspridningen och nu, ett halvår senare, står vi inför inget mindre än en ekonomisk katastrof.

Vi har följt myndigheternas rekommendationer noga och långsamt startat upp verksamheten igen över sommaren. Vi har enbart genomfört de träningspass vi ansett vara säkra nog under omständigheterna. Träningspassen har skett online och sedan utomhus i Vasaparken. Vårterminen förlängdes över sommaren för att ge er medlemmar den träning ni har betalat för. Detta har inneburit kraftigt minskade intäkter då våra inkomster kommer från köp av terminskort, utrustning, kläder och dryck nere i träningslokalen, samt helgseminarier under terminens gång.

Vår förhoppning har varit att hitta lösningar runt detta, men det har varit svårt då hela vårt koncept, att lära sig att försvara sig på riktigt, bygger på fysisk kontakt. Vi ser även att det är färre elever, både nya och gamla, som anslutit nu till starten på höstterminen. Detta är något som vi ser som något positivt. Det betyder att vi har ansvarsfulla medlemmar som ser reducerad smittspridning i samhället som något viktigare än nöjet av att få träna själva. Men det betyder också att vi inte kan hålla ut längre på egen hand, då vi har stora fasta kostnader såsom hyra, el och värme. Sedan klubben startade för 19 år sedan, år 2001, så har vi aldrig varit så nära att behöva stänga verksamheten som vi är just nu.

Vi får svälja stoltheten och helt enkelt be er medlemmar, både nuvarande och tidigare, att bidra med pengar för att klubben ska överleva. Helst vill vi såklart se att ni kommer och tränar med oss denna termin så att vi får ge tillbaka för det ni bidrar med. Men har ni ingen möjlighet att träna med oss så ber vi er bidra med det ni kan. Många bäckar små ger effekt så har ni inget mer än en 20-lapp att bidra med så är vi fortfarande ytterst tacksamma. Bara en sådan sak som köp av träningsväska, munkjacka eller en extra t-shirt bidrar. Vi ber även er elever som ska träna att köpa årskort ifall möjligheten finns då vi behöver kapital här och nu.

Betalning till oss kan ske på
Swish: 123 147 24 06
Plusgiro: 27 44 31 – 6

Vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att få klubben att överleva och vi hoppas starkt på att få fira 20-årsjubileum med er år 2021.

Stort tack på förhand.

Instruktörerna