Realistiskt självförsvar för tjejer

Strypning

Överfallsvåld mot kvinnor är fokus på våra kurser i realistiskt självförsvar för kvinnor. Deltag på våra unika intensivkurser för att snabbt öka förmågan att skydda sig själv och andra. Kurserna hålls av rutinerade kvinnliga instruktörer i modern Krav Maga och genomförs vanligen en gång per termin.

Kurserna omfattar vanligaste formerna av överfallssituationer mot kvinnor, förståelse för våld, teori, tips och taktik kring hantering av våldet, hantera rädsla och lösa situationen.

Största delen av kursen är upplevelsebaserad, vilket innebär att deltagarna kommer att utsättas för realistiska scenarier inomhus och utomhus med successivt ökande komplexitet och svårighetsgrad. Deltagare är endast kvinnor och förövare spelas av manliga instruktörer och medhjälpare.

Kursen är öppen för all tjejer över 18 år (16 år i målsmans tränande sällskap).

Intervju med kursansvarig instruktör, Leila Söderström, kan ses på TV3 Efterlyst. Reportage med Leila kan läsas i Vasastan Magasin.

Fotografier från tidigare kurser kan hittas under Galleri.

Kursen är olämplig för gravida eller personer med hög ackumulerad stress.

Kurstillfällen (oktober 2023) – FULLT

Kursen är fördelad på två lördagar. För att kunna deltaga på andra lördagen krävs att du deltagit under hela första lördagen.

 • 2023-10-14 kl. 10.00 – 17.00 med avbrott för lunch
 • 2023-10-21 kl. 10.00 – 17.00 med avbrott för lunch

Träningsutrustning

 • Valfria träningskläder och gymnastikskor utan svarta sulor för inomhusbruk (skor får ej använts utomhus)
 • Valfria kläder och skor för utomhusbruk (del 2 om vädret tillåter)
 • Vattenflaska
 • Träningsskydd finns för utlån under kursen
 • Papper och penna rekommenderas

Övrig information

 • Säkerställ korta naglar för att minska risken för rivskador på övriga deltagare och figuranter
 • Inga smycken får bäras under träningen
 • Första delen genomförs inomhus. Andra delen genomförs delvis utomhus om vädret tillåter
 • Lunch ingår ej i kursavgiften. Det finns gott om restauranger i närområdet. Kylskåp och mikrovågsugn finns i lokalen för de som vill ta med sig lunch och värma på plats
 • Det finns fräscha omklädningsrum i träningslokalen, så ombyte kan med fördel göras på plats för att vara ombytt och klar kl. 10.00

nacksving

Anmälningsinformation

Intensivkursen kostar 1 500 kr. Anmälning görs via inbetalning av kursens pris till Stockholm Krav Maga Centers plusgirokonto 27 44 31 – 6. Ange namn, mailadress och ”Tjejkurs månad” på inbetalningen. Anmälning kan också göras på plats i träningslokalen i god tid innan kursstart. Möjlighet finns också att köpa presentkort.

Vid avbokning senare än 14 dagar efter bokningstillfället erbjuds ingen återbetalning, utan kursavgiften flyttas över till närmaste efterkommande kurs som har lediga platser. Överflytt medges endast en gång och under förutsättning att frånvaro meddelas senast 7 dagar innan kurstillfället.

Deltagare på intensivkursen erhåller 300 kr rabatt på ordinarie terminsavgift efter avslutad kurs. Aktiva medlemmar som tränar i kvällsgrupperna erhåller 300 kr rabatt på intensivkursen.

För mer information om Realistiskt självförsvar för kvinnor, kontakta leila@krav-maga.nu eller ring 070-910 84 45.